Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Kinna IF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Trollhättans BoIS 11 9 2 0 29
2 Skene IF 11 9 1 1 28
3 Kinna IF 11 7 1 3 22
4 Dalsjöfors GoIF 11 6 4 1 22
5 Göta BK 11 5 0 6 15
6 Skepplanda BTK 11 3 4 4 13
7 Rydboholms SK 11 3 3 5 12
8 Kronängs IF 11 3 2 6 11
9 Byttorps IF 11 3 2 6 11
10 Sjuntorps IF 11 3 0 8 9
11 Sätila SK 11 2 2 7 8
12 Fristads GoIF 11 2 1 8 7

Match

Dalsjöfors GoIF

0 - 1
Gårdavallen A-plan
5 september 2020
13:45

Kinna IF

Referat

Referat: Dalsjöfors GoIF - Kinna IF

Tidig matchstart i toppmötet mot fullpoängarna Dalsjöfors på bortagräs, ett lag som inte förlorat på två år, mot detta ställer Kinna upp med följande startelva: NIkolai Töråsen – Gustav Åstrand, Jonathan Martinez, Jonathan Axebrink, Rasmus Cisterna – Carl Kern, Gustav Bryngelsson, Niklas Ragnarsson – Rinor Dobraj, Jonathan Björk, Ludwig Holtstrand

Kinna får en alldeles förträfflig start av matchen inför de 50 åskådare som tillåtits på arenan, redan i den fjärde minuten vinner Björk en boll långt ned på egen planhalva och lyfter fram den till Holtstrand Som slår en diagonal 50 meter över plan mot Rinor som löper i ytan, samtidigt som hemmalagets bak snubblar på bollen och med det helt friställer Rinor som enkelt kan sätta bollen i nät till en tidig Kinnaledning. Nästan direkt efter Kinnas ledningsmål håller vi på att sätta jublet i halsen då en grön spelare får ett jätteläga, men Nik i målet kommer ut och gör sig stor och presenterar sig på bästa sätt för motståndarlaget. Kinna har i övrigt en stark inledning på matchen och styr de första 25 minuterna ganska bekvämt, Bryngelsson har en frispark som målvakten får fingerspetarna på och styr den i ribban och ett i det totala bra rull inom laget och skapar ytor för varandra.

Halvtimmen in sker det som helt kommer att ändra matchbilden för kommande 60 minuter, en boll på djupet från Dalsjöfors som ställer en anfallare i löpduell med Åstrand och en utrusande Nik, forwarden blir neddragen och huvuddomaren tvekar inte en sekund utan är snabb att hala upp det röda kortet och visar det för Nik. Dock är assisterande domaren med på noterna och rättar snabbt till domslutet och kortet tilldelas istället Åstrand, vilket är helt rätt, som bara har att gå av planen. Dessutom en livsfarlig frispark två meter utanför straffområdet som slås i Kinnamuren och lite andrum kan ske. Strax efter detta har Björk ett skott som målvakten tippar utanför, men i övrigt är det sedan hemmalaget för resten av halvleken som sätter ett hårt tryck mot vårt straffområde, dock kan vi andas ut efter 45 minuter och gå till halvtidsledning med Rinors mål.

Andra halvlek kommer att bli en halvlek med spel mestadels på Kinnas planhalva, Dalsjöfors skickar mycket bollar rakt och in i straffområde, men Kinna ligger oerhört rätt i positionerna. Kern tar steget ned och vikarierar på utvisade Åstrands plats och även Ragnarsson får ta ett steg bakåt då Cisterna relativt tidigt in i halvleken kliver av plan. Första kvarten av halvleken känns på förhand komma att bli oerhört jobbiga och det blir dom, hemmalaget pressar på, Kinna nickar undan, skickar undan och våra offensiva delar gör ett oerhört jobb som springer på allt både med och utan boll, de få gånger vi lyckas hålla fast bollen försöker man hela tiden hitta en kreativ lösning och de gånger vi inte vinner bollarna ställer dessa spelare direkt om till ett uppoffrande presspel. På läktaren har vi tron att trycket snart kommer att lugna ned sig något, men ack så fel vi har. Visserligen får vi några småmöjligheter, Björk frestar några skott från distans och Bryngelsson har en egen show där han lurar bort större delen av hemmaförsvaret, dessvärre även sig själv i slutskedet.

Dalsjöfors fortsätter trumma på och med 20 minuter kvar är kvitteringen nära, en lång hörna som efter dubbelnick stannar i Kinnas överliggare och åter igen går det att andas ut för stunden. Rares Bota skickas som brukligt fram i topposition när hans lag ligger under för att skapa mer tryck, ett vapen som är farligt, troligen måste det finnas någon form av magnet inopererad i Botas pannben då samtliga bollar söker hans panna i bägge straffområden. Kinnas försvar ligger oerhört tätt, tight och rätt halvleken igenom och krigar för fullt mot den offensiv dom hemmalaget trummar på med, Nik visar gång på gång mod och är ute och plockar ned många bollar i luftrummet. Klockan tickar vidare upp mot de nittio, sakta tycker vi, men den gör det faktiskt. Med 5 minuter kvar att spela får Dalsjöfors ett sista ryck i sin press och det blir riktigt jobbiga slutminuter, hemmalaget får en hörna som Nik räddar och i sista ordinarie matchminuten är vi säkra att kvitteringen kommer, efter lite studsande i straffområdet gör först Nik en räddning och returen räddas på mållinjen av, som vi uppfattar det Holtstrand. Dock är det inte över ännu, domaren visar en minuts tillägg och när vi tror att det är klart då Bryngelsson rensar bort mitt på planhalvan hittar domaren en frispark i situationen bakom Bryngan, en frispark som avslutas med att Nik bli knuffad och ett skott viner halvmetern utanför stolpen i samma stund som domaren blåser av matchen och ett Kinnajubel likt serieseger bryter loss.

Summerat är det en matchbild vi inte är vana vid, vi får ägna oss mycket åt att träna försvarsspel idag och gör det fantastiskt bra, bussen är perfekt parkerad sista halvtimman. Självklart präglas matchen av att Kinna spelar en timme med en man mindre, men vi krigar oss verkligen till alla poäng denna dag, en insats som ger svar på att vårt unga lag kan stå upp mot fysiskt starkt motstånd, mot ett lag som gått fullt hittills och inte förlorat på två år. Fyra matcher återstår av serien och det kommer bli ett race hela vägen ut, ett roligt race kan det mycket väl visa sig att bli.

3 Kanonkulor – Nikolai Töråsen – En gigant, reflexräddningar, skär vinklar, vinner i luftrum och hela tiden lugn. Omöjligt att undgå högsta betyg denna lördag.

2 Kanonkulor – Jonathan Axebrink - En gigant, i luftrummet. Spänner musklerna och vinner många dueller mot Bota.

1 Kanonkula – Resten av truppen/ledarstaben – Vilken insats rätt igenom, samtliga på plan krigar kopiöst, bänker puschar. Dower/Elzers taktpinne testas å det grövsta. Sjödahl får förmodligen mycket att göra i veckan för att mjukna upp spelarna till veckans match

// Redaktionen





















































































Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Rinor Dobraj 1 1 0 0 0 1
Ludwig Holtstrand 1 0 1 0 0 1
Carl Kern 1 0 0 1 0 0
David Andersson 1 0 0 0 0 0
David Lundin 1 0 0 0 0 0
David Mijatovic 1 0 0 0 0 0
Dennis Bergenblad 1 0 0 0 0 0
Gustav Bryngelsson 1 0 0 0 0 0
Gustav Åstrand 1 0 0 0 0 0
Joakim Skoglund 1 0 0 0 0 0
Jonatan Björk 1 0 0 0 0 0
Jonatan Martinez 1 0 0 0 0 0
Jonathan Axebrink 1 0 0 0 0 0
Luka Calic 1 0 0 0 0 0
Lukas Paulsén 1 0 0 0 0 0
Niklas Ragnarsson 1 0 0 0 0 0
Rasmus Cisterna 1 0 0 0 0 0
Wilhelm Nydén 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Nikolai Tøråsen 1 0 0 0 0 0 0 0
Samuel Erlandsson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng